nieuws > D66: Egtberts tijdelijk uit raad, wel lijsttrekker

D66’er Hans Egtberts geeft tijdelijk zijn lidmaatschap van de Duivense gemeenteraad op, maar is wel lijsttrekker van zijn partij bij de raadsverkiezingen op 16 maart. Egtberts werd eind september getroffen door een herseninfarct.

 

Daarvoor is hij behandeld in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Inmiddels is hij begonnen aan zijn revalidatie. Op politieke avonden wordt Egtberts sinds zijn opname in Rijnstate vervangen door de fractieassistenten Gerrit den Goeijen en Erick Pol. Tijdens gemeenteraadsvergaderingen kan dat niet en is D66 dus niet vertegenwoordigd (D66 heeft maar één raadslid).


Op 22 december heeft Egtberts tijdelijk ontslag ingediend als D66-raadslid, hetgeen burgemeester Huub Hieltjes hem heeft verleend. Dit maakt de weg vrij voor Erick Pol om tijdelijk namens D66 zitting te nemen in de gemeenteraad. Hij wordt dinsdag 18 januari geïnstalleerd.
De nieuwe gemeenteraad wordt op woensdag 30 maart geïnstalleerd. Egtberts hoopt dan voldoende hersteld te zijn én herkozen. Die kans is groot, want hij is opnieuw lijsttrekker voor D66 in Duiven. Pol staat tweede, gevolgd door Neila Akrimi-Kemperman, Sander Raaphorst, Gerrit de Goeijen en Ger Kitzen.Terug naar overzicht